Onze Verhalen

Van 2006 tot 2008 woonden wij in Toronto, een wereldstad met ruim twee miljoen inwoners.

Na onze aankomst raken we al gauw bekend met de stad, en met de verschillende praktijken van geld verdienen. Hoge kosten van de mobiele telefoon en voor het bankieren. Ook ontdekken we dat fietsen hier weliswaar niet ongewoon is, maar dat het wel opletten is. We hoeven gelukkig geen helm op, want dat doe je als Nederlander niet, alhoewel….

Het werk van Sas is natuurlijk de belangrijkste reden van onze aanwezigheid hier, het valt haar al gauw op dat het hier allemaal wat rustiger gaat dan in Nederland. Een mening die verder niet zal veranderen en iets dat steeds meer gewaardeerd wordt. Ron leert al snel dat de arbeidsmarkt in Canada anders werkt dan in Nederland, vooral de rol die werving- en selectie bureaus spelen en de beperkte waarde die gehecht wordt aan je ervaring elders, of belangrijker het ontbreken van wat heet “Canadian Experience”. Uiteindelijk leidt dat er toe dat hij voor zich zelf begint en tot zijn grote verbazing komen de opdrachten sneller dan verwacht. Het grappige is; de vele vragen blijven uit, een verwijzing door iemand opent alle deuren. Nog grappiger, het werken voor non-profits bevalt beter dan ooit verwacht, al blijft het een heel andere wereld.

Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk te zien van dit mooie land. Dat begint al bij de stad Toronto, waar we de eerste zomer van ons verblijf elk weekend benutten om de vele festivals en evenementen te bezoeken. Vakantie in Quebec om de eindeloze bossen en de walvissen te bewonderen, natuurlijk de Franstalige steden Quebec en Montreal, naar Calgary om te skieën en oude vrienden te zien, van Sas d’r eerste verblijf, begin jaren negentig. Halifax voor een congres en naar Boston, naar onze lotgenoten Debby en Tonnie.

Het waren twee erg mooie jaren, nadat we gewend waren aan een omgeving die onverwacht meer veranderingen met zich meebracht dan verwacht…